`Raar' verzoek van Samaranch

Tot groot ongenoegen van Indonesië heeft het Internationaal Olympisch Comité zich ingespannen voor de vrijlating van een IOC-lid dat in Indonesië in de gevangenis zit op verdenking van verduistering van overheidsgelden. IOC-president Antonio Samaranch richtte eerder dit jaar een verzoek aan de Indonesische regering om Mohamad `Bob' Hasan, een intieme vriend en financieel adviseur van ex-president Suharto, vrij te laten. Hasan wordt ervan beschuldigd 87 miljoen dollar aan overheidsgeld te hebben verduisterd. De Indonesische procureur-generaal zei gisteren ,,verbaasd'' te zijn over het verzoek van Samaranch, omdat ,,de ethiek die hierbij aan de dag wordt gelegd heel raar is: het verzoek druist in tegen de Olympische gedachte''. Hasan is steenrijk geworden aan de handel in hout uit de Indonesische regenwouden.