Pumpkins voor gebruik internet

De Amerikaanse rockgroep Smashing Pumpkins geeft haar nieuwste cd gratis weg aan de fans. De band, die zichzelf eind dit jaar zal opheffen, is boos over de desinteresse van hun platenmaatschappij Virgin in hun vorige cd, MACHINA/The Machines Of God. Daarom besloot de groep rond zanger Billy Corgan dat Virgin geen winst mag maken op de nieuwe cd. De cd, met de veelzeggende titel MACHINA/The Friens & Enemies Of Modern Music, bestaat uit 25 nummers die zijn opgenomen tijdens de sessies van de vorige cd. 25 exemplaren zijn rondgestuurd naar websites, met het verzoek de tracks zo snel mogelijk beschikbaar te maken in mp3-formaat. Speciaal art-work zal binnenkort ook te downloaden zijn. Via de site van Smashing Pumpkins (www.mb.smashingpumpkins. com) worden de fans op de hoogte gehouden.