Poolse president blokkeert landverdeling

De Poolse president Kwasniewski heeft gisteren met een veto wetgeving geblokkeerd die bedoeld was om inwoners van Polen appartementen en land te geven die onder het communistische bewind in beslag waren genomen. Volgens Kwasniewski was het wetsvoorstel ,,juridisch slecht, economisch onverantwoord en sociaal onrechtvaardig.''

Het wetsvoorstel, gesteund door Solidariteit en de Boerenpartij moest ervoor zorgen dat elke Pool een klein gedeelte zou krijgen van de staatsbezittingen die de overheid sinds het einde van het communistische regime heeft verkocht. De liberale Vrijheidspartij en de ex-communisten waren tegen het voorstel, omdat onduidelijk was over welke bezittingen in het voorstel waren bedoeld, en omdat zij bang waren dat het voorstel de staat teveel zou kosten.