Laaste test voor atleet Van Hest

Na een wedstrijdpauze van negen weken loopt de Tilburgse atleet Greg van Hest zondag bij de Dam tot Damloop (ruim 21 kilometer) zijn generale repetitie voor de olympische marathon op 1 oktober. De organisatoren meldden gisteren dat de Olympische Spelen de sterkte van het deelnemersveld nauwelijks negatief hebben beïnvloed. ,,We hebben zelfs geprofiteerd van het merkwaardige selectiebeleid in sommige landen'', aldus atletenmanager Michel Boeting van het bureau Global Sports Communications dat verantwoordelijk is voor het deelnemersveld. ,,Zeker bij de mannen is het veld sterker dan ooit.'' Onder hen de Keniaan Moses Tanui, vorig jaar winnaar van de marathon van Chicago met de derde wereldtijd ooit (2.06.16). Tanui was oorspronkelijk geselecteerd voor Sydney, maar werd deze zomer vervangen.