Hewlett-Packard aast op adviestak PwC

Computerfabrikant Hewlett-Packard is in gesprek over de overname van de ict- en managementconsultancytak van het accountantskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC). Dat is gisteren door Hewlett-Packard bevestigd nadat verscheidene kranten over de onderhandelingen hadden bericht. PwC moet de consultancydivisies afstoten onder druk van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Die constateerde begin dit jaar dat accountantskantoren de toetsingsregels overtraden. Zo werd een klant veelal geadviseerd en gecontroleerd door hetzelfde kantoor, waardoor belangenverstrengeling plaatsvond. De adviestak van PwC kost tussen de 17 en 18 miljard dollar (43,5 à 46 miljard gulden) in aandelen en contanten, aldus Hewlett-Packard. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond.