Extreme regenval teistert Japanse stad Nagoya

Vijf doden en één vermiste is het voorlopige resultaat van dijkdoorbraken en overstromingen door uitzonderlijk zware regenval rond de Japanse miljoenenstad Nagoya. Sinds gisteren is een extreme hoeveelheid regen gevallen: zestig centimeter. De regen wordt veroorzaakt door een tyfoon waarvan het centrum zich boven de oceaan ten zuiden van Japan bevindt. Krap vierhonderdduizend mensen zijn geëvacueerd rond Nagoya, dat ruim 2 miljoen inwoners telt. Treinverkeer is achttien uur lang stilgelegd en tienduizenden gestrande passagiers hebben de afgelopen nacht op stations of in treinen door moeten brengen. Autoproducent Toyota, waarvan de hoofdvestiging bij Nagoya ligt, heeft de productie volledig stil moeten leggen. Tyfoons zijn een gebruikelijk verschijnsel in Japan gedurende de zomermaanden maar de bijkomende regenval is dit keer uitzonderlijk groot.