Drogisten dreigen minister Borst met rechter

De drogisten stappen naar de rechter als minister Borst (Volksgezondheid) niet binnen een week de supermarkten en kruideniers aanpakt die medicijnen, zoals pijnstillers en hoestdranken, verkopen. Ze willen ook dat de Tweede Kamer de minister snel tot de orde roept omdat zij ten onrechte suggereert dat de verkoop van medicijnen waarvoor geen recept nodig is voortaan geheel vrij is. Eind augustus kondigde Borst aan die vrije verkoop nu al te willen toestaan en niet te zullen wachten op de wijziging van de wet die daarvoor nodig is. De drogisten, die procedurele bezwaren hebben tegen deze gang van zaken, vrezen ook concurrentievervalsing. Zij wijzen er op dat hun personeel dat niet-recept medicijnen verkoopt daar een aparte opleiding voor heeft gevolgd.