Armstrong `op tijd fit'

Lance Armstrong verwacht te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Sydney. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk herstelt momenteel van een gebroken nekwervel. Die liep hij eind vorige maand op bij een trainingsrit met twee teamgenoten van US Postal in de buurt van Nice, waar hij tijdens het wielerseizoen woont.

,,Ik ben voorzichtig optimistisch'', verklaarde de Amerikaanse profrenner gisteren op zijn website. ,,Mijn grootste zorg is de vlucht naar Australië. De reis neemt zo'n 24 uur in beslag. Mijn nek doet nog steeds pijn. Met name 's nachts en 's morgens. De pijn trekt door naar de schouder en de rechterarm. Ondanks de lichamelijke problemen heb ik wel kunnen trainen. Mijn benen voelen goed. Het gaat elke dag een stuk beter.''

De definitieve beslissing over de reis naar Sydney neemt de tweevoudige Amerikaanse Tourwinnaar komende zaterdag. Dan rijdt hij mee in de Grand Prix des Nations, een prestigieuze individuele tijdrit die dit keer in Normandië (Frankrijk) wordt gehouden. Op 27 september is de olympische wegrace in Sydney.

De tijdrit staat voor 30 september op het programma.