Verdachte van moord meisje aangehouden

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een 31-jarige Vlaardinger aangehouden op verdenking van de moord op het tienjarige Schiedamse meisje Nienke Kleiss. Het meisje werd op 22 juni misbruikt en vermoord aangetroffen in het Schiedamse Beatrixpark. De aanhouding blijkt al op dinsdagavond 5 september te zijn verricht. De politie heeft de man opgepakt naar aanleiding van onderzoek op de plaats waar het meisje werd aangetroffen. Ook hebben de verklaringen van het elfjarige schoolvriendje van Nienke, Michael, die zelf ernstig mishandeld werd, aan het vinden van de verdachte meegeholpen. De dader, die omschreven wordt als een twintig- tot 35-jarige bleke man met puisterig gezicht, werd die middag ook al door volwassen gesignaleerd. Volgens persofficier De Kimpe van het openbaar ministerie klopt het signalement ,,enigszins'' met het uiterlijk van de nu aangehouden verdachte. De twee kinderen waren vanaf een kinderboerderij op weg naar hun fietsen in het park. Zij werden door de dader de bosjes ingesleurd en gedwongen zich te ontkleden.