Stricker keek dood in de ogen

Verdediger Richard Stricker van Telstar liep vorige week in het bekerduel met AZ een ernstige hoofdblessure op. Na een botsing met AZ-speler Barry van Galen raakte Stricker (29) bewusteloos. In het ziekenhuis verkeerde de van FC Den Bosch gehuurde voetballer even in levensgevaar. Inmiddels revalideert Stricker thuis.

Ben je alweer enigzins opgeknapt?

Stricker: ,,Elke dag ga ik weer een klein beetje vooruit, maar echt goed voel ik me nog niet. Ik moet van de artsen veel rusten. De rechterkant van mijn lichaam voelt nog niet vertrouwd aan, maar de doktoren zeggen dat dat probleem niet lang zal duren. Ik ben inmiddels bekomen van de schrik.''

Wat is er precies met je gebeurd in het ziekenhuis?

,,Er zat een bloeding ter grootte van een hand in mijn hoofd. Tijdens een urenlange spoedoperatie hebben de artsen mijn schedel gelicht en de bloeding gestelpt. Daarna is er nog een ader dichtgebrand. In totaal heb ik anderhalf uur in coma gelegen. Na de operatie vertelden de artsen tegen mijn schoonouders dat het een paar uur zou duren voordat duidelijk werd of de operatie geslaagd was. Ik heb de dood in de ogen gezien.''

Direct na de operatie stortten de media zich op je. Heeft die massale aandacht je verbaasd?

,,Ik kan begrijpen dat de pers wil weten hoe het nu met me gaat. Enkele journalisten waren uit op sensatie. Hun openingsvraag was steevast: `Heeft Barry van Galen je nog opgezocht in het ziekenhuis?' Alsof het Van Galen allemaal koud zou laten hoe het met me ging. Voorlopig wil ik niet al te veel meer zeggen over het ongeluk, er is al genoeg over gesproken en geschreven. Al die aandacht gaat wat ver. Ik ben immers geen Ruud van Nistelrooij of Rivaldo, maar slechts Richard Stricker van Telstar.

,,Niemand weet hoe ik er over een half jaar voorsta. Over een volledig herstel kan nog niemand een uitspraak doen. Aan voetballen denk ik nu helemaal niet, ik moet eerst beter worden. Pas over twee maanden valt er iets te zeggen over mijn toekomst. Ik heb een vrouw en een dochtertje van zes. Die hebben me nu nodig.''