SLAPPE BABYHAP

Geleerde heren van het Monell Chemical Senses Centre in Philadelphia hebben onderzoek gedaan naar de smaak van baby's. Zij verdeelden een aantal zwangere vrouwen in 3 groepen. Sommige vrouwen kregen in het laatste trimester van de zwangerschap wortelsap te drinken. Andere vrouwen kregen dit sap terwijl ze hun pasgeborene borstvoeding gaven. De derde groep bleef van de wortelsap af. Toen de baby's 6 maanden oud waren kregen ze twee papjes te eten, een van wortelsap en een van water. Zij die prenataal of via borstvoeding wortel hadden geproefd, waren enthousiaster over de wortelpap dan over de waterpap. De rest had geen voorkeur. De conclusie luidde dat de smaak van baby's via de buik of borst van moeder te beïnvloeden is. Dat betekent dat je je ongeborene bij wijze van spreken al aan de smaak van lof, boerenkool en spruitjes kunt laten wennen. Toch is het onderzoek een beetje slappe hap. Het is namelijk helemaal geen kunst om wortel lekker te vinden. Wortel is immers zoet en zoet is een makkelijk smaak om aan te wennen. Voor de volgende test graag een teentje knoflook door de pap. Of het volgende recept, dat geschikt is als voor- of lunchgerecht voor 4 personen of als tussendoor-snack voor 2 zwangere vrouwen: mini-omeletjes gevuld met mosselen en taugé.

Bereiding: controleer of er nog baarden aan de mosselen zitten. Doe de mosselen in een kom en giet er een beetje oestersaus op. Snijd de lente-uitjes, inclusief het mooie groene gedeelte, in dunne ringen. Klop de eieren los met een scheutje melk en roer er de lente-uiringen door. Bak in boter in een klein koekenpannetje 8 omeletjes. Dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Bak in een beetje olie de taugé gedurende 2 minuten. Voeg mosselen en sap toe. Leg op elk bord een omelet, met daarop een laagje mossel-taugé. Leg er een omelet bovenop en strooi er koriander over.