Schalke 04 neemt leiding in Bundesliga

Schalke 04 heeft de leiding in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. De Duitse titelhouder verloor de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart met 2-1. Schalke speelde met 1-1 gelijk bij 1860 München. De volksclub uit het Roergebied voert voor het eerst sinds 1977 de ranglijst aan. De ploeg van de Nederlandse trainer Stevens en de Nederlandse spelers Mulder, Oude Kamphuis en Van Hoogdalem heeft een punt voorsprong op Bayern en Dortmund.

Bij Schalke was de Belg Emile Mpenza de gevierde speler. Hij opende de score in het Olympia-stadion. Mpenza was na afloop zo vermoeid dat hij in de buurt van Luik met zijn Ferrari tegen de vangrail botste. Hij hield een blauw oog aan het ongeluk over. Mpenza vormt met de Deen Sand het aanvalsduo bij de Königsblauen. De herstelde Mulder moet zich schikken in een invallersrol.