Roma naar Bunnik

De drie Roma-families die bivakkeren op een parkeerplaats langs de A12 bij Bunnik hebben zich vrijdag aangemeld als inwoners van die gemeente. Dat heeft hun advocaat E. Olof zaterdag bekendgemaakt. Volgens Olof zijn de gegevens van de families genoteerd, maar is nog niet bekend of Bunnik ze ook werkelijk als inwoners zal inschrijven.

De families willen met hun inschrijving bereiken dat hun kinderen naar school kunnen. Ook hopen ze dat Bunnik sanitaire voorzieningen plaatst op de parkeerplaats, waar ze sinds 18 augustus staan. Volgens Olof beschouwen de families Bunnik in eerste instantie als een tussenstation. Ze zouden nog steeds op terugkeer naar Utrecht hopen.

Vandaag zou er onder leiding van commissaris van de koningin Staal weer bestuurlijk overleg zijn over de Roma-kwestie. De familie Nicolich en advocaat Olof zijn daar niet bij betrokken. Volgens Olof zou de situatie gebaat zijn bij overleg met de familie: ,,We worden overal buiten gehouden. Dat is heel stom''. Afgelopen juli kregen de Roma, na problemen op het kamp waar ze verbleven, een afkoopsom van zes ton om uit de gemeente Driebergen te vertrekken. Sindsdien hebben ze op een parkeerterrein in Utrecht gebivakkeerd, en sinds 18 augustus langs de A12, waar ze nu nog staan.