Moeder plaatst baby in magnetron

Een Volendamse moeder heeft vrijdagochtend haar baby van zes weken in een magnetron gelegd. De zuigeling is hierbij omgekomen.

De politie vermoedt volgens woordvoerder Eijben dat de moeder bij een aanval van epilepsie een ,,black-out'' had. Zij wilde de fles voor haar dochtertje Lynn in de magnetron plaatsen, maar die stond daar al. De vrouw herinnerde zich dat ze met die handeling bezig was, en legde de baby in de magnetron, waarop ze die aanzette.

Op het lichaam van de baby, dat brandwonden vertoont, is sectie verricht om duidelijkheid over de doodsoorzaak te krijgen. Het lichaam van het meisje is inmiddels overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.

Een deel van de keukenappatuur van de vrouw, waaronder de magnetron, is in beslag genomen. De moeder heeft vrijwillig een verklaring afgelegd en mocht het politiebureau daarna verlaten. Het Openbaar Ministerie gaat ,,vermoedelijk niet tot vervolging over'', aldus een woordvoerder, omdat van opzet geen sprake was.