Gejuich en boegeroep voor Kouchner

Duizenden Kosovo-Albanezen hebben zaterdag in Priština betoogd tegen het etnische geweld in Kosovo. De menigte werd in het Albanees toegesproken door VN-bestuurder Bernard Kouchner, die opriep tot doorbreking van ,,de vicieuze cirkel van geweld'': ,,Het geweld in Kosovo is de overwinning van Miloševic.'' Hij werd hartelijk toegejuicht bij zijn toespraak in het Albanees. Het gejuich ging over in gefluit en boegeroep toen hij dezelfde oproep ook in het Servisch deed. Serviërs waren er overigens niet bij de manifestatie: zij hielden hun eigen `Dag van de Vrede' in het klooster van Gracanica. De manifestatie van de Albanezen liep al snel uit op een verkiezingsbijeenkomst van de Albanezen. Over vier dagen begint in Kosovo de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 28 oktober. De leiders van de twee belangrijkste partijen, Ibrahim Rugova en Hashim Thaçi, werden van alle sprekers het luidst toegejuicht.