Bill tegen Venus

De Amerikaanse president Bill Clinton verliet zaterdag de vrouwenfinale van de Open Amerikaanse kampioenschappen nog voordat er een bal geslagen was. Na afloop van de tenniswedstrijd nam hij nog even contact op met winnares Venus Williams. Zij verbleef op dat moment in de CBS-studio van het Arthur Ashe-stadion in New York. Het volgende gesprek voltrok zich .

Clinton: ,,Hallo.''

Venus Williams: ,,Hallo? Hoe gaat het?''

Clinton: ,,Gefeliciteerd. Je hebt heel goed gespeeld. Gisteren trouwens ook. Ik kan bijna niet geloven dat je twee wedstrijden achter elkaar zo goed kunt spelen.''

Williams: ,,Waar was u nu eigenlijk?''

Clinton: ,,Ik was helemaal weg geregend en ik moest naar huis om met Hillary te eten.''

Williams: ,,U had ook met mij kunnen eten. Heeft die VN-top eigenlijk nog wat opgeleverd.''

Clinton: ,,Ja, er waren hier 165 regeringsleiders van over de hele wereld.''

Williams: ,,Wij stonden vooral vast in het verkeer.''

Clinton: ,,Zelfs Kofi Anan, de secretaris generaal van de Verenigde Naties, was naar je komen kijken.''

Williams: ,,O, ik heb niet het stadion rondgekeken toen ik speelde. Dan heb ik nog een vraag voor u. Mijn accountant heeft altijd grote problemen om de belasting te regelen. Kunt u mijn belasting niet wat omlaag doen. Heeft u niet gezien hoe hard ik gewerkt heb vandaag.''

Clinton: ,,In welke staat betaal je belasting?''

Williams: ,,In Florida. Inkomstenbelasting betaal ik niet. Maar ik zit wel in de hoogste schaal van de onroerend goed belasting. Gaat u nog wat doen of niet?''

Clinton: ,,Ik kan nu niet veel voor je doen. Serena en Agassi zijn vorig jaar in het Witte Huis geweest. Jij moet nu ook langskomen.''

Williams: ,,Ik zal kijken of ik kan. Hoe is het eigenlijk met Chelsea?''

Clinton: ,,Goed.''

Williams: ,,En met de hond?''

Clinton: ,,Ook goed.''

Williams: ,,Mooi en doe de groeten aan Hillary.''