Barcelona wint van Malaga

Barcelona is de Spaanse competitie gestart met een moeizame zege op Malaga. Voor eigen publiek werd het zaterdagavond 2-1. Beide doelpunten van Barcelona kwamen op naam van de Braziliaan Rivaldo. Ook Real Madrid begon met een overwinning. Valencia werd met 2-1 verslagen. Het betrof een herhaling van de finale in de Champion League. Raul was bij Real de grote man door twee keer te scoren. Titelhouder Deportivo won met 1-0 van Athletic Bilbao. Victor benutte een strafschop.

In het basiselftal van Barcelona was plaats voor vier Nederlanders. Reiziger, Cocu, Overmars en Frank de Boer mochten meespelen van de Spaanse coach Ferrer, die het oranje gekleurde elftal weer een Spaans karakter wil geven. Ferrer deed daarom afstand van Bogarde en Ronald de Boer. Kluivert bleef aan de kant wegens een blessure.