Selectie Radio

OVT. Na de gesproken column van Aya Zikken, een gesprek met Ellie Smolenaars, auteur van het jubileumboek van de 100-jarige bond voor vijftig-plussers, en een tweeluik over de geschiedenis van camping De Fransche Kamp bij Bussum. Radio 1, 10.00-12.00u.

Klassiekenzo. Johanette Zomer werkte enige jaren als microbiologisch analist voordat ze een zangopleiding aan het conservatorium begon en uitgroeide tot een van de meest gevraagde sopranen van Nederland. Voor haar radio-optreden wordt zij begeleid door pianist Arthur Schoonderwoerd. Radio 4, 13.00-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Anton Moonen vertelt over zijn `Kleine encyclopedie van het snobisme', IKV-medewerker Marijan Lucas praat over verzoenings- en terugkeerprojecten in Bosnië en Evert van Bodegom van Kerken in Actie doet verslag van zijn reis door Indonesië. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. Dirigenten Jac van Steen, Jurjen Hempel en Paolo Giacometti vergelijken twee uitvoeringen van het Pianokwintet opus 44 van Robert Schumann. Verder een nieuwe cd van het Orpheus Chamber Orchestra en het werk van de Nederlandse componist Richard Hol. Radio 4, 16.30-17.15u.

Uit het Nieuws. Ger Vaders, oud-hoofdredacteur van het Nieuwsblad van het Noorden vertelt over de Molukse treinkaping in Wijster, die hij aan den lijve ondervond. Radio 1, 20.00-21.00u.

Jazz op 4. Opnamen van trio De Boo, Barlow, Schuster tijdens de Zomer Jazz Fietstour van 2 september jongstleden. Radio 4, 23.00-0.00u.