Selectie Radio

Indische letteren, Tempo Doeloe.... en toen. Herhaling van literaire programmaserie rond een halve eeuw onafhankelijkheid van Indonesië. Iedere keer staan een of twee schrijvers met een Indisch verleden centraal. Radio 5, 15.02-16.02u.

Weekendcafé. Te gast zijn toneelspeelster Cox Habbema, die ooit furore maakte in het grauwe Oost-Berlijn. En schrijfster Marijke Höweler geeft een wekelijks terugkerende kijk op en onder de grachtengordel. Radio 2, 16.00-18.00u.

Spektakel. Cultureel magazine met special over de Nederlandse graficus-kunstenaar M.C. Escher. Radio 5, 17.02-18.02u.

Volgspot-live. Met vandaag als gast cabaretière Nilgün Yerli, bekend van de vorig jaar wegens ruzie opgeheven cabaretgroep Turkish Delight. Naast de door haar gekozen muziekfragmenten zijn onder andere mini-concerten te horen van accordeonist Regis Gizavo en de Nederlandse groep Noujoum Raï. Radio 2, 22.00-0.00u.

4FM. Trombonist Bruce Fowler vertelt over zijn eigen muziek, fossielen, Frank Zappa, Captain Beefheart en zijn musicerende broers. Radio 4, 23.00-0.00u.