Rotterdam begint campagne 2001-feest

Rotterdam begint zondag 10 september met de publiekscampagne voor het programma Culturele Hoofdstad 2001. Een van de aandachtstrekkers is een karavaan van kunstenaars, artiesten en dieren die zondagmiddag vanaf het Schouwburgplein uitwaaiert over de rest van de stad. Ook beleeft de herkenningsmelodie van het evenement zijn première in het openbaar.

Onder het motto `Rotterdam 2001 komt dichterbij' wordt de wereld vier maanden lang voorbereid op de komst van het festijn. De organisatie belooft `een aantrekkelijk en aanstekelijk programma van rond de driehonderd onderdelen met een totale omzet van 100 miljoen gulden'. Met ingang van eind september wordt in het Calypsogebouw aan de Mauritsweg een begin gemaakt met onder andere theater, film, concerten, dance, feesten, debatten en exposities. Ook kan publiek er terecht voor informatie en kaartverkoop.