Callas baarde kind Onassis

De Italiaanse operalegende Maria Callas blijkt in 1960 een baby te hebben gebaard van de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis. Het kind, een jongetje, stierf binnen enkele uren een natuurlijke dood.

Dat onthult het Amerikaanse blad Vanity Fair in de uitgave van oktober. Het tijdschrift citeert een nieuwe Callas-biografie. Auteur Nicholas Gage stelt dat Callas maar met een paar personen over het verlies heeft gesproken. Ze zou zes jaar later aan meer vrienden vertellen dat Onassis haar tot een abortus zou hebben gedwongen.

Het verhaal over de abortus is vals, stelt Gage na drie jaar onderzoek. Hij baseert zich op officiële documenten uit de nalatenschap van Callas en op een foto van iets wat lijkt op een levenloos babylichaampje. Het kind werd begraven op een begraafplaats in Milaan. Het zou de enige zwangerschap zijn geweest van Callas, die stierf in 1977.