Verkoper gebruikte auto's op net failliet

`De Automakelaars', een landelijke organisatie die bemiddelt bij aan- en verkoop van tweedehands auto's, is failliet. Het betreft een franchisebedrijf met dertien vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor ervan is in Groningen gevestigd.

Volgens woordvoerder R. Evers was zijn bedrijf als enige organisatie in Nederland gespecialiseerd in bemiddeling bij aan- en verkoop van tweedehands auto's. Daarbij maakte het bedrijf zowel gebruik van internet als van de diensten van de dertien in Nederland gevestigde franchisenemers.

Volgens het concept kon de consument op een website informatie inwinnen over tweedehands auto's, waarna hij voor nadere informatie en hulp terecht kon bij een van de dertien vestigingen in Nederland. Het faillissement heeft uitsluitend betrekking op de moederorganisatie in Groningen, de franchisegever, waar negen mensen werken.

Volgens Evers blijft de website van de automakelaars bestaan, en wordt gewerkt aan een nieuw toekomstplan voor de verkooporganisatie met de dertien franchisenemers. ,,We geloven nog steeds in het concept, waarbij onze website de functie houdt van portaal voor tweedehands auto's. We werken nu aan een nieuw toekomstplan. Daar moet de curator straks een beslissing over nemen'', zegt Evers.

Volgens hem is de moederorganisatie in de problemen gekomen omdat ze begin dit jaar ,,te snel'' van start is gegaan, zonder dat de automatisering optimaal was en nog niet alle op de website aangeprezen producten aanwezig waren.

De website (www.automakelaars.nl), waar het bedrijf zichzelf als vertrouwd en voordelig aanprijst, is nog in de lucht. Daarop wordt de opening van nog eens vijftien vestigingen dit jaar aangekondigd.