Tennissers tegen Spanje in strijd om Davis Cup

Het Nederlands tennisteam ontmoet in de eerste ronde van de Davis Cup Spanje. Het duel wordt gespeeld in het weekeinde van 9 tot 11 februari. Nederland heeft thuisvoordeel en mag daarom zelf bepalen op welke ondergrond wordt gespeeld. De winnaar van de tweestrijd komt begin april uit tegen de winnaar van de confrontatie Duitsland-Roemenië. Mocht Nederland winnen van Spanje dan is ook de tweede ronde een thuiswedstrijd. Bondscoach Michiel Schapers is vooral te spreken over het thuisvoordeel. ,,Van de laatste zes wedstrijden in de eerste ronde van de wereldgroep speelde Nederland altijd een uitwedstrijd. Spanje heeft een ploeg van wereldformaat met spelers die vooral op gravel goed uit te voeten kunnen. Daar zullen we dus in ieder geval niet voor kiezen.'' De Spaanse Davis-Cupcaptain Javier Duarte noemde Nederland gisteren ,,een moeilijke tegenstander, Richard Krajicek is echt onverslaanbaar''.