SILK SNAPPER MET ANANAS-SALSA

Wat op de markt vaak `red snapper' wordt genoemd is eigenlijk `silk snapper'. Red snapper is volledig rood, tot aan de ogen toe. Silk snapper is roze van kleur en heeft gele strepen. Silk snapper is heerlijk zoet en het gemiddelde formaat is perfect voor een royale portie. De graten zijn vrij groot, dus makkelijk te verwijderen. De hoeveelheid te gebruiken vers venkelgroen is behoorlijk. U kunt natuurlijk een mengsel van venkelknol en -groen gebruiken als u niet genoeg van het kruid kunt kopen.

Doe alle ingrediënten voor de salsa in een kom en schep goed om. Dek de kom af en zet 30 tot 60 minuten in de koelkast.

Controleer of alle schubben van de snappers zijn verwijderd. Verwijder ze zo nodig met een speciale visschubber. Vul de buikholtes van de vissen met het venkelgroen en bestrooi ze met zout en peper. Wrijf het vel in met wat olijfolie. Wikkel elke vis in een bananenblad en maak het geheel vast met cocktailprikkers. Een alternatief is losjes verpakken in aluminiumfolie.

Maak een houtskoolvuur of verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de vissen gedurende 15 tot 20 minuten gaar op de barbeque en verwijder het blad voor de laatste paar minuten zodat het vel lekker krokant wordt. Voor de ovenmethode moeten de vissen voor 15 tot 20 minuten op de bakplaat gelegd worden. Dien op en geef er de ananas-salsa bij.