Potterhoekje

Win nieuw Potterboek met fanclub quiz

OP DE WEBSITE VAN de Harry Potter fanclub (dezelfde als die van de Kinderboekwinkels) is deze hele maand september een Harry Potter Quiz te vinden. Als je de 10 meerkeuzevragen goed beantwoord, maak je kans op de hoofdprijs: een boek uit de Kinderboekwinkel Tiplijst van oktober. Ga naar www.kinderboekwinkels.nl en klik op QUIZ.

Harry op universiteit Canada

NA DE ZWEINSTEIN Hogeschool komt Harry Potter nu ook op een Canadese universiteit terecht. Op de Carleton universiteit in Ottawa gaat professor Barbara Garner les geven over de boeken van Harry Potter. De lessen gaan over de tovenarij in de Potterboeken en andere boeken. Studenten kunnen leren wat Zweinstein, Azbakan, Dreuzels en zwerkbal is. Ze kunnen ook de boeken op hun leeslijst zetten.

Alle rollen in Potterfilm

ALLE ROLLEN VOOR de Harry Potter-film zijn nu bekend. De meeste spelers zijn al bekend van andere films. Alan Rickman (Sneep) was de schurk in Die Hard. Richard Harris (Perkamentus) was ooit Tarzan en popzanger. Ian Hart (professor Krinkel) speelde voor popster John Lennon. Robbie Coltrane (Hagrid) is een Schotse televisiekomiek. Verder spelen mee: Dame Maggie Smith (professor Anderling), tv-presentator Rosie O'Donnell (mevrouw Wemel), Fiona Shaw (tante Petunia), en Richard Griffiths (oom Herman Duffeling). De drie hoofdrollen worden gespeeld door de kinderen Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron), en Emma Watson (Hermelien). Maar dat wisten we al.

(Eigen nieuws van de Pottersite van Thomas de Veen, Heemstede. http://fan.clubs.nl/zweinstein)

6000 Potter-sites

OP INTERNET STAAN wel 6000 sites over Harry Potter. Dat schrijft Vera Kuiper (12) ana het Potterhoekje. Op één site stond ook wat er in het vijfde, zesde, en zevende boek gebeurt. De meeste sites zijn in het Engels, maar sommige ook in het Duits. Alleen Nederlandse sites kon Vera niet vinden. Zij knipt alles uit wat met Harry te maken heeft. Vera hoopt dat haar bericht goed is aangekomen want haar uil heeft steeds de hik.

(Eigen nieuws van Vera Kuiper, 12 jaar, uit Grijpskerk)