Personeel Laurus heeft spreekverbod

Supermarktgroep Laurus heeft alle 40.000 medewerkers per brief opgedragen niet meer met de pers te praten. Wie het verbod zonder toestemming overtreedt, riskeert ontslag op staande voet. Volgens Laurus, waartoe winkels als Edah, Super de Boer en Konmar horen, is deze maatregel noodzakelijk vanwege een `aantal incidenten' met de pers. De nieuwe bestuursvoorzitter van Laurus, O van der Straaten, heeft de brief geschreven. Hij legt uit dat de prestaties van het bedrijf het afgelopen half jaar teleurstellend zijn en dat ook de verwachtingen voor de rest van 2000 weinig rooskleurig zijn. Het personeel krijgt daarbij de instructie mee om niet te praten met de pers. Vragen mogen in eerste instantie alleen door voorlichters van de supermarktgroep worden beantwoord. Het grote belang hiervan is volgens Van der Straaten om speculaties over de toekomst van het bedrijf in de pers te voorkomen.