Topless mag, broek blijft aan

Burgemeester H. Lurvink van Geleen (CDA) vreest te veel bloot in de Love Parade die zondag door de Zuid-Limburgse stad trekt. Dat heeft hij kenbaar gemaakt aan het evenementenbureau dat de optocht organiseert. Na overleg met politie en gemeente is gisteren een compromis bereikt: topless mag, maar de broek moet aan blijven.

De Love Parade in Geleen zal zondag bestaan uit enkele vrachtwagens met dansende en schaars geklede jongeren en veel harde housemuziek. Lurvink kent de beelden uit Berlijn waar de Love Parade jaarlijks vele duizenden enthousiastelingen trekt.

De burgemeester vreest dat in zijn eigen stad mogelijk sprake is van aanstootgevend gedrag. De vrees wordt nog versterkt door de weersvoorspellingen. Die melden voor zondag in Zuid-Limburg veel kans op zon en aangename temperaturen.

Volgens de organisator is ,,Geleen geen Staphorst'' maar zal er desalniettemin rekening worden gehouden met ieders gevoelens. Bloot mag, maar ook weer niet te veel.

Burgemeester Lurvink zelf was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar. Zijn woordvoerster: ,,Ik heb begrepen dat de burgemeester zich hierover geuit heeft. Als dat zo is dan zal hij dat gedaan hebben omdat hij niet wil dat gelovigen geprovoceerd worden op zondag.''

Ook wethouder A. Raven (evenementen) zegt dat de burgemeester liever helemaal geen Love Parade ziet. Raven: ,,We hebben nu afgesproken dat het in elk geval niet vulgair mag worden.''