Spanje

Giselle

Voor romantici voert het balletgezelschap van Victor Ullate de Giselle van Adolph Adam op. Gastdansers zijn Tamara Rojo, die inmiddels naam heeft gemaakt bij het English National Ballet en Trinidad Sevillano die geldt als een ervaren Giselle-veteraan. Klassieker die geldt als de favoriet van Ullate. Te zien tot 1 oktober in het teatro de Madrid, La Vanguada, kaartjes via 00-34902488488. Di t/m za 20u30, zo 19u.

Herfsttentoonstellingen

Een keur aan tentoonstellingen van moderne kunst in musea over heel Spanje in de komende maanden. Georg Baselitz van 19 september tot 17 november in het Museum voor moderne kunst Reina Sofía in Madrid. Laco Teren in de Fundación Joan Miro in Barcelona tot 1 november. Toegepaste kunst van architect Frank Gehry in de Fundación Barrie de la Maza in La Coruña tot 1 oktober. Marcel Duchamp in het museum voor moderne kunst CAAM in Las Palmas de Gran Canaria van 19 september tot 19 november, Cuixart in het museum Macba in Barcelona tot 25 september, Manuel Sáez in het museum voor moderne kunst Ivam te Valencia van 21 september tot 7 januari en Atoni Miró in het gemeentemuseum van Guadalest te Alicante tot 1 oktober.

En verder

Concerten in de Plazea de Toros las Ventas in Madrid van Jaoquin Sabina en combinatie Ana Torroja & Miguel Bosé, resp 8 en 13 sept, voorverkoop kaartjes via 00-34915956100 of 00-34902101212.