Slangen gevonden in Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland dreigt zijn status als slangenvrij land te verliezen. Zondag werd een giftige slang gevonden in een container afkomstig uit Australië. Dit jaar zijn al drie slangen gevonden, allemaal in de buurt van havens. Volgens een milieu-organisatie die zich inzet voor bescherming van bossen en vogels lijkt de introductie van slangen in Nieuw Zeeland onontkoombaar. Ze komen via containers het land binnen en vormen volgens de organisatie een bedreiging voor vogels, vooral voor loopvogels zoals de kiwi. De organisatie eist betere controle van containers en vindt dat de regering handel met bedrijven die `vervuilde' containers invoeren moet verbieden. De buidelrat, die in het verleden ook via scheepvaart het land binnen is gekomen, zorgt nog steeds voor grote milieuproblemen.