Selectie Films

Dogma

Kevin Smith corrigeert het katholieke geloof in een zachtaardige komedie vol maffe logica en orginele one-liners waarin god onder meer in een geruite onderbroek is te zien. Twee gevallen engelen proberen de hemel weer binnen te komen, wat voorkomen dient te worden door een bloedverwant van Jezus die in een abortuskliniek werkt.In meer dan 13 theaters.

Galaxy Quest

Liefdevolle komedie waarin de sterren van een oude sciencefiction televisieserie, geinspireerd op Star Trek in contact komen met fans van een verre planeet. Amsterdam: City. Den Haag: Metropole. Eindhoven: Rembrandt. Maastricht: Minerva. Utrecht: Catharijne.

High Fidelity

Naar Chicago verplaatste, charmante verfilming van de roman van Nick Hornby, die een stem werd voor een hele generatie mannen die zich nog steeds jongens voelen. John Cusack speelt de eigenaar van platenzaak Championship Vinyl, die zich soms laat betrappen op gevoelens waar geen liedjes voor zijn. Amsterdam: Kriterion, De Uitkijk. Den Haag: Babylon. Groningen: Poelestraat. Rotterdam: Cinerama. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver.

Keeping the Faith

Aangenaam loom regiedebuut van acteur Edward Norton is een romantische komedie over een priester, een rabbijn en een katholiek meisje in hedendaags New York. In meer dan 26 theaters.

The Limey

Rauwe, weemoedige thriller met een ingenieuze structuur van Steven Soderbergh krijgt dubbele bodem door twee sterren uit de jaren zestig de hoofrollen te laten spelen: Terence Stamp en Peter Fonda. In de flashbacks speelt Terence Stamp ook zelf. De beelden zijn afkomstig uit de film Poor Cow (1976) van Ken Loach. Amsterdam: Bellevue Cinerama/Calypso, The Movies. Den Haag: Metropole. Groningen: Poelestraat. Leiden: Trianon. Rotterdam: Cinerama. Utrecht: Springhaver. Wageningen: Molenstraattheater.

En verder

American Beauty Amsterdam: The Movies. Assen: De Kolk. Deventer: Filmhuis De Keizer; Being John Malkovich in meer dan 10 theaters; Bin ich Schön Groningen: Poelestraat; Boys Don't Cry Amsterdam: Kriterion; The Emperor And The Assassin Delft: Filmhuis Lumen. Leiden: Kijkhuis Leiden; Final Destination Amsterdam: City. Den Haag: Pathé Scheveningen. Eindhoven: Pathé. Groningen: Pathé. Rotterdam: Lumière. Boxmeer: De Weijer; Magnolia in meer dan 11 theaters; Sweet and Lowdown Amsterdam: Cinecenter. Eindhoven: Plaza Futura. Maastricht: Lumière; Topsy-Turvy Eindhoven: Plaza Futura. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden. Maastricht: Lumière; Tilburg: Louis; De wind zal ons meenemen Amsterdam: Rialto. Den Haag: Haags Filmhuis. Rotterdam: Lantaren/Venster. Utrecht: 't Hoogt.