Op jacht naar het goud

Atletiek 110 meter horden: Robin Korving; 1.500 meter: Marko Koers; 3.000 meter steeple chase: Simon Vroemen; 800 meter: Bram Som; hoogspringen: Wilbert Pennings; kogelstoten: Lieja Koeman; polsstokhoogspringen: Rens Blom; marathon: Greg van Hest, Kamiel Maase (m), Nadezhda Wijenberg (v).

Badminton gemengd dubbel: Erica van den Heuvel, Chris Bruil; mannen dubbel: Quinten van Dalm, Dennis Lens; vrouwen dubbel: Nicole van Hooren, Lotte Jonathans; enkel: Mia Audina, Judith Meulendijks.

Beachvolleybal Rebekka Kadijk, Deborah Schoon-Kadijk

Handboogschieten recurve team en individueel: Wietse van Alten, Henk Vogels, Fred van Zutphen.

Hockey Mannenteam: Jacques Brinkman, Jaap Derk Buma, Jeroen Delmee, Marten Eikelboom, Piet-Hein Geeris, Ronald Jansen, Erik Jazet, Bram Lomans, Teun de Nooijer, Wouter van Pelt, Stephan Veen, Guus Vogels, Diederik van Weel, Sander van der Weide, Remco van Wijk, Peter Windt; reserves: Paul-Frederik van Esseveldt en Matthijs Brouwer.

Vrouwenteam: Dillianne van den Boogaard, Ageeth Boomgaardt, Minke Booij, Julie Deiters, Mijntje Donners, Fleur van de Kieft, Fatima Moreira de Melo, Clarinda Sinnige, Hanneke Smabers, Minke Smabers, Margje Teeuwen, Carole Thate, Daphne Touw, Macha van der Vaart, Myrna Veenstra, Suzan van der Wielen; reserves: Miek van Geenhuizen en Maartje Scheepstra.

Honkbal Mannenteam: Sharnol Adriana, Johnny Balentina, Patrick Beljaards, Ken Brauckmiller, Rob Cordemans, Jeffrey Cranston, Mike Crouwel, Radhames Dijkhoff, Robert Eenhoorn, Rikkert Faneyte, Evert Jan 't Hoen, Chairon Isenia, Percy Isenia, Eelco Jansen, Ferenc Jongejan, Dirk van 't Klooster, Patrick de Lange, Reily Legito, Jurriaan Lobbezoo, Remy Maduro, Hensley Meulens, Ralph Milliard, Erik Remmerswaal, Orlando Stewart.

Judo vrouwen: -52 kg: Deborah Gravenstijn; -57 kg: Jessica Gal; -63 kg: Danielle Vriezema; -70 kg: Edith Bosch; -78 kg: Karin Kienhuis; mannen: -66 kg: Patrick van Kalken; -81 kg: Maarten Arens; -90 kg: Mark Huizinga; -100 kg: Ben Sonnemans; +100 kg: Dennis van der Geest.

Mountainbike cross country mannen: Bart Brentjens, Bas van Dooren, Patrick Tolhoek; vrouwen: Corine Dorland, reserve: Elsbeth Vink.

Paardensport dressuur: Coby van Baalen (Olympic Ferro), Ellen Bontje (Gestion Silvano), Anky van Grunsven (Gestion Bonfire), Arjen Teeuwissen (Gestion Goliath T); springen: Jeroen Dubbeldam (De Sjiem), Jos Lansink (Carthago Z), Jan Tops (Roofs), Albert Voorn (Lando).

Roeien Mannen, acht: Geert Cirkel, Geert Jan Derksen, Gerritjan Eggenkamp, Gijs Kind, Peter van der Noort, Merijn van Oijen, Nico Rienks, Niels van der Zwan, reserves: Erwin Heeringa, Stephan van Dongen; dubbelvier: Michiel Bartman, Dirk Lippits, Diederik Simon, Jochem Verberne, reserve: Benjamin Schuuring; lichte dubbeltwee: Pepijn Aardewijn, Maarten van der Linden; lichte vier zonder: Simon Kolkman, Jeroen Spaans, Joris Trooster, Robert van der Vooren: reserves: Karel Dormans, Joeri de Groot; skiff: Gerard Egelmeers.

Vrouwen, acht: Tessa Appeldoorn, Carin ter Beek, Annemieke Eijgelaar, Eline Meijer, Adri Middag, Nelleke Penninx, Martijntje Quik, Anneke Venema, Christine Vink, Marieke Westerhof, reserves: Christien Vink, Annemieke Eijgelaar; dubbeltwee: Pieta van Dishoeck, Eeke van Nes; lichte dubbeltwee: Marit van Eupen, Kirsten van der Kolk; twee zonder: Marloes Bolman, Femke Dekker.

Schietsport 10 m luchtgeweer: Dick Boschman; kleiduiven: Gijs van Beek, Hennie Dompeling

Taekwondo -57 kg: Virginia Lourens; -67 kg: Mirjam Muskens;

Tafeltennis dubbel en individueel: Danny Heister, Trinko Keen.

Tennis dubbel: Kristie Boogert, Miriam Oremans; enkel: Kristie Boogert, Amanda Hopmans.

Trampolinespringen Alan Villafuerte.

Triatlon mannen: Rob Barel, Eric van der Linden, Dennis Looze; vrouwen: Wieke Hoogzaad, Ingrid van Lubek, Silvia Pepels.

Volleybal Mannenteam: Peter Blangé, Albert Cristina, Martijn Dieleman, Bas van de Goor, Mike van de Goor, Guido Görtzen, Martin van der Horst, Joost Kooistra, Micha Latuhihin, Reinder Nummerdor, Erik Schuil, Richard Schuil.

Waterpolo Mannenteam: Björn Boom, Marco Booij, Bobbie Brebde, Matthijs de Bruijn, Arie van de Bunt, Arno Havenga, Bas de Jong, Harry van der Meer, Gerben Silvis, Kimmo Thomas, Eelco Uri, Wim Vermeulen, Niels Zuidweg

Vrouwenteam: Gillian van den Berg, Hellen Boering, Danielle de Bruijn, Edmee Hiemstra, Karin Kuipers, Ingrid Leijendekker, Patricia Megens, Mirjam Overdam, Heleen Peerenboom, Karla Plugge, Carla Quint, Marjan op den Velde, Ellen van der Weijden.

Wielrennen Mannen, individuele tijdrit: Erik Dekker; wegwedstrijd: Leon van Bon, Erik Dekker, Max van Heeswijk, Tristan Hoffman, Koos Moerenhout; koppelkoers: Robert Slippens, Danny Stam; ploegachtervolging: John den Braber, Jens Mouris, Peter Schep, Wilco Zuijderwijk; puntenkoers: Wilco Zuijderwijk; vrouwen, individuele tijdrit: Leontien Zijlaard-van Moorsel; wegwedstrijd: Chantal Beltman, Mirjam Melchers, Leontien Zijlaard-van Moorsel, reserve: Elsbeth Vink; achtervolging en puntenkoers: Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Worstelen vrije stijl -97kg: George Torchinava.

Zeilen 470: Carolijn Brouwer, Alexandra Verbeek; Europe: Margriet Matthijsse; Laser: Serge Kats; Soling: Roy Heiner, Peter van Niekerk, Dirk de Ridder; Star: Mark Neeleman, Jos Schrier.

Zwemmen Mannen, 100 m schoolslag: Marcel Wouda; 100 m vlinderslag: Stefan Aartsen, Joris Keizer; 50 m vrije slag: Pieter van den Hoogenband, Johan Kenkhuis, Mark Veens; 100 m vrije slag: Pieter van den Hoogenband, Johan Kenkhuis, Mark Veens; 200 m vrije slag: Pieter van den Hoogenband, Martijn Zuijdweg; 200 m wisselslag: Marcel Wouda; 4x100 m vrije slag estafette: Ewout Holst, Pieter van den Hoogenband, Johan Kenkhuis, Dennis Rijnbeek, Mark Veens, Marcel Wouda, Martijn Zuijdweg; 4x100 m wisselslag estafette: Stefan Aartsen, Pieter van den Hoogenband, Joris Keizer, Benno Kuipers, Mark Veens, Marcel Wouda, Klaas-Erik Zwering; 4x200 m vrije slag estafette: Arnold van Bavel, Pieter van den Hoogenband, Johan Kenkhuis, Dennis Rijnbeek, Marcel Wouda, Mark van der Zijden, Martijn Zuijdweg;

Vrouwen, 100 m vlinderslag: Inge de Bruijn; 50 m vrije slag: Inge de Bruijn, Chantal Groot, Wilma van Rijn; 100 m vrije slag: Inge de Bruijn, Wilma van Rijn; 200 m vrije slag: Carla Geurts; 400 m vrije slag: Carla Geurts, Kirsten Vlieghuis; 800 m vrije slag: Kirsten Vlieghuis; 4x100 m vrije slag estafette: Inge de Bruijn, Chantal Groot, Thamar Henneken, Annabel Kosten, Wilma van Rijn, Manon van Rooijen, Kirsten Vlieghuis; 4x100 m wisselslag estafette: Madelon Baans, Inge de Bruijn, Wilma van Rijn, Brenda Starink; 4x200 m vrije slag estafette: Carla Geurts, Chantal Groot, Manon van Rooijen, Haike van Stralen, Kirsten Vlieghuis.