Dreiging staking olievakbond Venezuela

De grootste olievakbond van Venezuela heeft gisteren gedreigd met een staking gedurende de vergadering van de OPEC later deze maand als de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden niet snel worden hervat. De staking zal duren van 27 tot 29 september. De werknemers zullen protesteren voor het Caracas Hilton hotel waar de vergadering van de OPEC zal worden gehouden.

CAO-onderhandelingen tussen werknemers en de staatsoliemaatschappij Petroleos zijn in januari opgeschort. De gesprekken zouden pas weer doorgang vinden als de vakbonden nieuwe leiders gekozen zouden hebben. De huidige leiders van de vakbonden zijn volgens de leiding van Petroleos corrupt. Een staking zou de olie-export van Venezuela, die vooral naar de Verenigde Staten gaat, ernstige schade kunnen toebrengen.