Davenport veel te sterk voor titelhoudster

Lindsay Davenport heeft gisteren de halve finale van de US Open bereikt door titelhoudster Serena Williams te verslaan. Davenport was in het Arthur Ashe-stadion veel sterker. Ze overklaste haar tegenstandster in 1 uur en 29 minuten in twee sets: 6-4 en 6-2.

Davenport had gisteren aan één break genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken. Uit frustratie sloeg Williams na de verloren eerste reeks een racket op de grond kapot. In de tweede set werd Williams onder het toeziend oog van haar vader en zus Venus bij vlagen overspeeld. Williams maakte vijf matchpoints ongedaan, maar op het zesde moest ze capituleren.

Davenport was na afloop zeer ingenomen met haar zege op de US Open. Van de laatste vijf ontmoetingen tegen Serena Williams had ze er vier verloren. ,,Het is alleen een beetje jammer dat dit maar de kwartfinale was, want het voelde echt als een hele grote wedstrijd', zei Davenport die een `all-Williams'-finale voorkwam.

,,Iedereen had het over een Williams-finale. Maar Martina Hingis en ik hebben het er samen over gehad en we hebben besloten dat we dat toch maar liever niet wilden', zei Davenport na afloop. Serena Williams legde zich neer bij haar nederlaag. ,,Het verschil was dat Lindsay beter was en dat ik niet mijn beste spel speelde. Je kunt je nu eenmaal niet veroorloven om tijdens een kwartfinale van een grand slam niet op je best te zijn.'

Davenport komt nu morgen in de halve finale de verrassend sterk spelende 18-jarige Elena Dementieva uit Rusland tegen. Dementieva versloeg gisteren de als tiende geplaatste Duitse Anke Huber in drie sets: 6-1, 3-6 en 6-3. De Russin stond nooit eerder in de halve eindstrijd van een grand slam. Haar beste prestatie was tot dusver een derde ronde op de US Open van vorig jaar. In de andere halve finale bij de vrouwen spelen morgen Martina Hingis en Venus Williams tegen elkaar.

Lleyton Hewitt bereikte gisteren voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een grand slamtoernooi. De 19-jarige Australiër versloeg in de kwartfinale van de US Open de Fransman Arnaud Clement in drie sets: 6-2, 6-4 en 6-3. Hij komt uit tegen Pete Sampras van wie hij dit jaar op het toernooi van Queens in de finale won.