Chelsea en Arsenal spelen gelijk

Chelsea en Arsenal hebben elkaar gisteren in evenwicht gehouden. De Londense derby tussen beide clubs eindigde in 2-2. Newcastle nam de leiding over van Manchester United door een 2-0 zege op Coventry City.

Hasselbaink opende de score voor Chelsea, Zola zorgde na een uur voor 2-0. Het antwoord van Arsenal kwam ook van buitenlandse sterren: Henry en Silvinho. De laatste maakte vier minuten voor tijd gelijk.

Newcastle bracht in Coventry het puntentotaal op negen. Alan Shearer had als eerste succes. Hij benutte na een half uur een strafschop. Gallacher besliste het duel na rust. Leicester City kwam op acht door de 2-1 tegen Ipswich Town. Liverpool nestelde zich naast Arsenal en Tottenham Hotspur op de vierde plaats door een zege op Aston Villa. Bij rust was het al 3-0 door een hattrick van Michael Owen binnen een half uur. Stone scoorde tegen.

RC Lens is na zes duels nog altijd de trotse, ongeslagen koploper in Frankrijk. De vierde zege, 1-0 tegen Auxerre, was gisteravond zwaar bevochten en vrij gelukkig. Het doelpunt viel al na vier minuten en kwam op naam van Cyrille Magnier, die een eigen doelpunt maakte. Lens heeft twee punten voorsprong op Bastia, dat het verrassend hooggeklasseerde Lille met 1-0 de baas bleef. Paris St.Germain verloor met 5-3 bij Troyes. Anelka maakte zijn derde treffer sinds zijn terugkeer bij de Parijse club, maar deed dat pas toen de nederlaag al bijna vaststond.

Club Brugge heeft na vier ronden in de Belgische competitie nog geen punt verspeeld. De koploper won gisteravond in Luik met 4-0 van Standard en passeerde daardoor Anderlecht, dat een keer gelijk speelde, weer op de ranglijst. Brugge dankte de vierde zege in belangrijke mate aan Gert Verheyen. Die scoorde voor en na rust. Janssen en Martens maakten de twee overige doelpunten. Lierse SK, Excelsior Moeskroen, Westerlo en AA Gent wonnen en brachten hun totaal op negen punten. Dat is evenveel als Charleroi, dat gisteren met 7-2 verloor van Anderlecht.

Bayern München imponeerde gisteravond tegen VFl Wolfsburg geen moment maar zegevierde met 3-1. Bayern leidt daardoor weer in de Bundesliga dank zij een beter doelsaldo dan Schalke 04, dat eveneens geen punt verspeelde.