Selectie intendant

Jean van de Velde, de nieuwe intendant van het Nederlands Fonds voor de Film, heeft een aantal projecten geselecteerd voor uitwerking tot scenario of `treatment' (een eerste opzet voor een scenario), in het kader van zijn opdracht om films te entameren die mogelijk commercieel succesvol kunnen worden. Elf scenaristen krijgen elk 15.000 gulden toegewezen om een treatment te schrijven. Onder meer werd positief beslist over het eerste speelfilmproject van documentairemaker Jos de Putter, Dear Jeanette, over een pianist bij stille films die op afstand verliefd wordt op sterzangeres Jeanette MacDonald. Ook worden treatments geschreven voor een film van producent Burny Bos naar Annie M.G. Schmidts televisieserie Ja zuster, nee zuster door Frank Houtappels, voor een scenario van Hans Galesloot over een CID-infiltrant en voor vervolgen op de films Een maand later (Jan Donkers) en Mama is boos (Ruud van Hemert). Ook filmjournaliste Thessa Mooij mag haar plan om een film te maken over een Oekraïense circusfamilie, onder de werktitel Wild veld uitwerken tot een treatment. Reed Bernstein krijgt 40.000 gulden voor een scenario naar Thea Beckmans kinderboek Kruistocht in spijkerbroek, te produceren door Kees Kasander. Ook