Ritzege Laiseka, Casero leider Spaanse ronde

De Spaanse wielrenner Roberto Laiseka heeft gisteren de koninginnenrit van de Ronde van Spanje gewonnen. Hij had voor de 136,5 kilometer in de bergen tussen Alp en Ordino Arcalis (Andorra) 3 uur, 43 minuten en 29 seconden nodig. Tweede werd zijn landgenoot Carlos Sastre. Hij had bijna een minuut achterstand. Zijn landgenoot Santiago Blanco werd derde in de etappe naar Andorra. De Spanjaard Angel Casero, elfde op bijna drie minuten, nam de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Santos Gonzalez. De Duitser Jan Ullrich blijft de hoogst geklasseerde buitenlander in de Spaanse ronde die meer dan ooit tevoren door Spaanse renners wordt gedomineerd. Ullrich bezet de vierde plaats. Hij heeft ruim twee minuten achterstand op de geletruidrager. Vandaag hebben de renners een rustdag in de Vuelta.