Hingis veel te sterk voor Seles

Martina Hingis heeft gisteren in ruim een uur Monica Seles uitgeschakeld in de kwartfinale van de US Open. De Zwitserse nummer één van de wereld won met 6-0 en 7-5 van de Amerikaanse. Hingis stuit nu in de halve finale op Venus Williams. De als nummer drie geplaatste Williams behaalde tegen Nathalie Tauziat uit Frankrijk haar 24ste overwinning op rij: 6-4, 1-6 en 6-1.

Bij de mannen is de als derde geplaatste Zweed Magnus Norman in de achtste finale verrassend uitgeschakeld door de Duitser Nicolas Kiefer: 6-2, 6-7, 6-1 en 6-3. De US Open is daarmee de nummers één, twee en drie van de plaatsingslijst kwijt. Norman was bij winst de nieuwe nummer één van de wereld geweest. In de kwartfinale stuit Kiefer op de als zesde geplaatste Rus Marat Safin. Die won van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero.