Bridgepuzzels

Hierbij volgen de oplossingen van de bridgepuzzels die zijn gepubliceerd in de bijlage Profiel over bridge van 24 augustus. De prijswinnaars krijgen zo snel mogelijk persoonlijk bericht.

Bridge voor beginners:

Goede antwoord: Schoppen (A)

Met ♡ AH, ♦ AH en ♣ AH heb je zes vaste slagen. Door ♠ A te verdrijven kun je drie schoppenslagen ontwikkelen, genoeg voor je contract. Wie klaveren speelt ontwikkelt slechts twee lengteslagen. Je maakt dan twee hartenslagen, twee ruitenslagen en vier klaverslagen. Aan een schoppenslag kom je niet meer toe, omdat west na ♣ V zijn hartenkleur kan vrijspelen.

Bridge voor gevorderden:

Zuid speelt 6 ♠. West start ♡ V. Zuid neemt ♡ A, slaat ♠ A (en gooit de negen eronder), speelt harten naar de heer, steekt over met ♠ B naar ♠ H, troeft de derde harten met de tien, steekt met de kleinste schoppen over naar ♠ 5 of vier en speelt nu ruiten naar de acht. West moet nu de twaalfde slag cadeau doen.