Autoloze zondag

De Amsterdamse Kamer van Koophandel heeft aangekondigd naar de rechter te stappen in verband met de autoloze zondag, 24 september aanstaande.

Op een vergadering, met vertegenwoordigers van Amsterdamse winkeliers(verenigingen), georganiseerd door de Vereniging Amsterdam City, na de autoloze zondag van vorig jaar, werd duidelijk gemaakt dat die dag niet heeft geleid tot omzetdalingen of andere nadelige invloeden, voor de Amsterdamse middenstand. Er werd wel gesproken van enige overlast, veroorzaakt door de evenementen, die die dag (dank zij de KvK) georganiseerd waren.

De KvK bewijst hier andermaal de binnenstad van Amsterdam een slechte dienst; in plaats van achter het initiatief te staan, wordt weer gedaan of Amsterdam ergens achter in Groningen ligt, en absoluut niet zonder auto te bereiken is. Een vraag aan de KvK. Als van die massa bezoekers, elk weekeinde, voor een groot deel met de auto komt, waar staan die auto's dan?

Cijfers van het MKB noemen een auto-afhankelijk deel van de bestedingen van 65 procent. Omgerekend ca. 92.000 auto's, achter elkaar gezet een rijtje van 450-500 km., oftewel 2 keer de ringweg A10 vol over 6 rijstroken. Dat de KvK slecht kan luisteren, was al bekend; dat ze ook niet kunnen rekenen, is op zijn minst zorgwekkend.