Verdachte gepakt in zaak-Maartje Pieck

De politie van het regiokorps IJsselland heeft een 38-jarige inwoner van Kampen aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen. Het meisje verdween op 11 juli in haar woonplaats, en werd twee dagen later dood en misbruikt teruggevonden in de bossen bij Dronten.

Justitie in Zwolle wil niet zeggen hoe ze de man op het spoor is gekomen. In de weken na de verdwijning kwamen er zo'n duizend tips binnen bij de politie, waaronder een groot aantal na een uitzending van Opsporing Verzocht. De woning wordt op dit moment ,,uitvoerig onderzocht'', maar waarnaar nu precies gezocht wordt, laat justitie eveneens in het midden. De man werd vanochtend om zes uur door leden van het Recherche Bijstandsteam IJsselland/Flevoland opgepakt. In totaal werken er zestig mensen aan de zaak, waaronder 35 rechercheurs, leden van de mobiele eenheid en werknemers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Maartje Pieck, achterkleindochter van de kunstschilder Anton Pieck, verdween op dinsdagavond 11 juli, terwijl ze reclamefolders aan het rondbrengen was in de wijk Middenwetering. Twee dagen later werd ze door een passant ontkleed en dood aangetroffen in het zogeheten Roggebotsbos halverwege Kampen en Dronten. Ze bleek seksueel te zijn misbruikt en gewurgd. De gouden sieraden die ze droeg, waren meegenomen. De familie van het meisje is vanochtend op de hoogte gesteld van de aanhouding van de Kampenaar.