Universiteit brengt Harry Potter-cursus

De boeken van J.K. Rowling over Harry Potter hebben wetenschappelijke status verworven. De Carleton-universiteit in het Canadese Ottawa gaat ze behandelen als keuze-onderdeel in haar vierde en laatste jaar van de opleiding Engelse Taal en Literatuur. Bovendien zijn ze terechtgekomen op de literatuurlijst van dat laatste studiejaar.

Deze universitaire lesreeks gaat over het fenomeen en de hype rond de nu vierdelige boekenserie rond het jongetje Harry Potter, dat magische krachten heeft. Maar vooral zullen de tovenarij, de magie en de fantasie van en rond hem behandeld worden. Of zoals professor Barbara Garner voor CBC-radio zei: er zal worden ingegaan op wat de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus Zweinstein inhoudt, wat de tovenaarsgevangenis Azkaban is, wat Dreuzels (niet-tovenaars) zijn en wat Zwerkbal (een soort voetbal op vliegende heksenbezems) behelst.

Garner is hoogleraar Engels aan de afdeling Engelse Taal en Literatuur van de Carleton-faculteit voor kunsten en wetenschappen en is gespecialiseerd in de renaissance. Zij heeft de cursus opgezet en heeft de leiding ervan. Deze gaat een half jaar duren en start najaar 2000.