Unicredito aast op Bank Austria

Unicredito volgt de geplande overname van Bank Austria door de Duitse HypoVereinsbank op de voet. Als de Oostenrijkse autoriteiten een streep door de plannen halen, wil de Italiaanse bank zelf een bod uitbrengen. Dit melden de zakenkranten Financial Times en Handelsblatt. HypoVereinsbank heeft haar bod zo gestructureerd dat het buiten de Oostenrijkse regels voor overname valt. Deze regels vereisen dat naast een bod in aandelen een alternatief in geld moet worden geboden. Mochten de autoriteiten HypoVereinsbank tot een bod in geld dwingen, dan zal zij van de overname afzien.

Eind juli bood HypoVereinsbank omgerekend 17 miljard gulden voor de grootste bank van Oostenrijk. Door de overname zou HypoVereinsbank de op twee na grootste bank van Europa worden, na Deutsche Bank en de Zwitserse bank UBS.