Pierce moet strijd staken wegens blessure

Mary Pierce heeft gisteren bij de US Open in haar partij voor de vierde ronde tegen Anke Huber de strijd moeten staken. De als vierde geplaatste Française kreeg te veel last van een schouderblessure. De eerste set was met 6-4 naar de Duitse gegaan.

Het was van het begin al duidelijk dat Pierce hinder ondervond van een blessure. Ze maakte veel fouten, ook met de opslagen. Na de negende game liet ze zich aan de gekwetste schouder behandelen. Een game later, met twee achtereenvolgende dubbele fouten, besloot Pierce dat het zo niet meer verder kon.

,,Ik ben natuurlijk blij dat ik in de kwartfinales zit'', aldus Huber, die bezig is aan haar elfde US Open. ,,Maar voor Pierce is het beroerd. Ik had met haar te doen. We zijn goede maatjes.'' In de derde ronde tegen Lisa Raymond begon de schouder van Pierce op te spelen. Na de winst op Roland Garros verloor ze op Wimbledon in de tweede ronde om vervolgens het gehele Amerikaanse hardcourt-seizoen geblesseerd aan de kant te blijven.

Huber krijgt een unieke gelegenheid door te stomen naar de halve finales. De Duitse treft de nummer 25 van de wereld, Elena Dementieva. De Russin won na zware strijd van de Amerikaanse Lilia Osterloh. In de tweede set liet ze een matchpoint liggen om alsnog met 6-3, 6-7 en 7-6 te zegevieren.

Martina Hingis en Serena Williams bereikten zonder veel problemen de laatste acht. De als eerste geplaatste Zwitserse maakte haar afgebroken partij van een dag eerder tegen de Franse speelster Sandrine Testud in stijl af (6-2 en 6-1), de Amerikaanse titelverdedigster redde drie setpunten tegen de Australische Jelena Dokic, 7-6 en 6-0.

In de kwartfinales bindt Williams de strijd aan met Lindsay Davenport. De als tweede geplaatste Amerikaanse versloeg met gemak de Belgische Justine Henin, 58ste van de wereld, 6-0 en 6-4.

Paul Haarhuis bereikte gisteren de kwart- en halve finales op zijn twaalfde US Open. De 34-jarige Eindhovenaar overleefde met zijn Australische partner Sandon Stolle tenauwernood de derde ronde in het mannendubbel. De twee versloegen de Zuid-Afrikanen Barnard en Koenig in drie sets, 6-7 (2), 7-6 (1) 7-5. In de kwartfinales staat het duo vandaag tegen de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira en Rus Jevgeni Kafelnikov, achtste geplaatst. Haarhuis en Stolle zijn tweede geplaatst en na het verlies van Woodforde/Woodbridge favoriet voor de winst in het mannendubbel.

In het gemengddubbel drong Haarhuis door tot de laatste vier. Hij kwam daarvoor met de Russin Elena Likhovtseva niet in actie. Het duo kreeg de overwinning op Hingis/Gambill cadeau. De Amerikaan Gambill meldde zich af met een blessure. In de halve eindstrijd staan Haarhuis en Likhovtseva tegenover de Amerikaan Jared Palmer en diens Spaanse partner, Arantxa Sanchez-Vicario.