Handelsoverschot eurozone in juni

De eurozone, de twaalf lidstaten van de Europese Unie die de euro hanteren, hadden in juni een handelsoverschot van 1,5 miljard euro (3,3 miljard gulden). In mei kende de eurozone nog een handelstekort van 600 miljoen euro. In juni 1999 bedroeg het handelsoverschot 8,4 miljard euro. De hele EU had in juni een tekort van 5,1 miljard, tegen 6,9 miljard euro een maand eerder. In juni 1999 was er een handelsoverschot van 2,4 miljard. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de EU. De handelsbalans van de EU-landen is de laatste maanden vooral beïnvloed door de gestegen olieprijzen. In de eerste vijf maanden van dit jaar kende Duitsland het grootste handelsoverschot (23,3 miljard euro) en het Verenigd Koninkrijk het grootste tekort (eveneens 23,3 miljard).