Eerste aardgaspomp in gebruik

De eerste aardgaspomp van Nederland wordt volgende week in Almelo in gebruik genomen. De prijs zal 53 cent per liter bedragen. Dat is goedkoper dan LPG. Volgens woordvoerder H. Bijker van aardgasleverancier Cogas kost het verbruik van aardgas een slordige vijf cent per kilometer, terwijl lpg per kilometer een dubbeltje kost. Cogas is de eigenaar van de aardgaspomp die bij de Shell-pomp aan de Henriëtte Roland Holstlaan komt te staan. Bijker verwacht dat binnen nu en drie jaar circa 300 à 400 auto's op aardgas gaan rijden. Hij baseert zich op marktonderzoek onder bedrijven met een wagenpark dat veel lokaal rijdt, zoals taxibedrijven, aannemers en reinigingsdiensten. Voorlopig kan er alleen in Almelo aardgas worden getankt. Voordelen van tanken met aardgas zijn de voordelige prijs en de schone uitstoot. Het gemiddeld gebruik van 1 op 11 à 12 ligt volgens Bijker op ongeveer op hetzelfde niveau als LPG.