Drie treffers Tzvetkov binnen tien minuten

Ivan Tzvetkov heeft gisteren binnen tien minuten drie keer gescoord voor zijn club Veendam. De 21-jarige Bulgaarse voetballer, een oud-speler van Heerenveen, had daarmee een grote inbreng in de zege van zijn club in de competitiewedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden: 4-1.

De koppositie in de eerste divisie is na drie speelronden in handen van het gedegradeerde FC Den Bosch, dat tot dusverre als enige van de achttien ploegen de drie wedstrijden won. Gisteren versloegen de Brabanders de provinciegenoten van TOP uit Oss: 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Mark Schenning en Jan Michels. De eerste moest overigens twintig minuten na rust van het veld nadat hij de rode kaart had gekregen.

De naaste belagers van Den Bosch zijn FC Zwolle en Heracles Almelo. Beide ploegen hebben zeven punten uit drie duels. Zwolle won gisteren met ruime cijfers (5-0) van Haarlem, Heracles won in een sensationele wedstrijd thuis van Helmond Sport. De bezoekers namen via Erik Stock en Daniel Voigt een voorsprong van 0-2. In de laatste twintig minuten bogen Rik Platvoet (2) en Köre Becker de achterstand om in een overwinning: 3-2. VVV is als enige ploeg in de eerste divisie nog zonder punten. De Limburgers gingen gisteren voor eigen publiek onderuit tegen Emmen: 0-1.