Bezeq

Israel maakt een einde aan het laatste monopolie van het staatstelecombedrijf Bezeq. De Israelische minister van communicatie, Ben-Eliezer, tekende gisteren een akkoord, waardoor nu ook het vaste, binnenlandse telefoonnet toegankelijk is voor andere telecomaanbieders.

Binnen een maand moeten aanbieders van telecommunicatie actief zijn op het vaste telefoonnet en voor nieuwe bedrijven geldt een termijn van acht maanden tot een jaar.

Het openstellen van het telecomnetwerk, dat volgens schema al twee jaar geleden had moeten gebeuren, biedt eveneens andere telecomaanbieders de mogelijk tot concurrentie met de zeer snelle internettoegang van Bezeq.

Ben-Eliezer verwacht verwacht dat de Israelische markt nog twee of drie nieuwe aanbieders kan verdragen. Israel beschikt al over een keur aan services voor internationaal telefoonverkeer, telefoonkaarten en mobiele telefonie.