Aandeel Schuitema wordt gesplitst

Schuitema, de organisatie achter onder meer de supermarkten van C1000, gaat zijn aandelen splitsen. De stukken worden gesplitst in gemakkelijk verhandelbare certificaten. Schuitema is een van de weinige fondsen die zich op dit punt nog niet hadden aangepast. Terwijl de meeste fondsen ervoor zorgen dat hun aandeel tussen de 50 en 100 euro waard is, omdat dergelijke certificaten gemakkelijker verhandelbaar zijn, noteert het aandeel Schuitema een kleine 2.300 euro (5.060 gulden). In de nieuwe opzet krijgt de belegger 114 nieuwe aandelen voor één oud aandeel Schuitema. Daardoor komt de koers van het nieuwe aandeel Schuitema op rond de 20 euro. Dat Schuitema zich aanpast aan de huidige beurscultuur, heeft te maken met de wens om een nieuwe emissie te doen. Het bedrijf heeft het geld nodig om de overname van de A&P-supermarkten te betalen.