Zalm heropent de verbouwde Doelen

Minister Gerrit Zalm van Financiën heropent maandag 23 oktober het verbouwde en uitgebreide concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam. ,,Met de aanpassingen – kosten 40 miljoen – is de Doelen klaar voor de Europese concurrentie'', aldus adjunct-directeur Anton M. Vliegenthart.

Het complex is een ontwerp van de Rotterdamse architect Jan Hoogstad waarin de kleinere groepen congresgangers centraal staan. In totaal zijn negen sessiezalen gerealiseerd die plaats bieden aan vijftig tot driehonderd mensen. In de nieuwe Willem Burger Zaal inclusief foyer is plaats voor zevenhonderd mensen. In het bestaande complex biedt de Grote Zaal inclusief foyer ruimte aan 2200 mensen en de Jurriaanse Zaal inclusief foyer aan zeshonderd mensen.

De nieuwe zaal voldoet aan de nieuwste Europese normen waarin laptoptafels en vier tolkencabines zijn gerealiseerd. De stoelen zijn door Hoogstad in samenwerking met TNO in Delft ontwikkeld. Het complex is daarnaast verbonden met het vijfsterrenhotel The Westin waarmee de Doelen gaat samenwerken in de werving van grote internationale evenementen.

Op de openingsdag zal in de Doelen een debat plaatsvinden over de invloed van digitalisering en e-commerce op het leven in de 21ste eeuw.