Te Koop

Zon in het huis

Set voor zonne-energie. Prijs Solar Home Kit 12: ƒ299 inclusief BTW maar zonder verzendkosten. Alleen te bestellen via www.solarmarket.nl

Energiebewuste consumenten mogen alvast gaan hopen op een mooie zomer met veel zonuren in 2001. Tenminste, als ze energie willen gaan opwekken met de Solar Home Kit 12, een zonne-energieset voor de particulier.

De Solar Home Kit is via internet te bestellen en bestaat uit een 12 watt zonnepaneel, een laadregelaar, twee 6 watt tl-lampen en de nodige kabels. De eveneens benodigde 12V-accu moet nog bij de doe-het-zelfzaak worden gekocht. Met de set kan energie worden opgewekt voor de meegeleverde lampen. Tevens kunnen op de accu andere 12 volt-apparaten worden aangesloten. De hoeveelheid opgewekte energie is (uiteraard) in sterke mate afhankelijk van het aantal zonuren en de plaatsing van het paneel. De producent stelt dat op een dag met vijf zonuren voldoende energie kan worden opgewekt om de twee meegeleverde lampen elk zo'n drie uur te laten branden.

A. Bultink van het Projectbureau Duurzame Energie is blij met de energieset. ,,Voor een hutje op de hei of een tuinhuisje zonder elektra kan het nog voordelig zijn ook.''

Plakken en dekken

Tesa Easy Cover, een combinatie van afplakband en afdekfolie. Beide maten ƒ19,99. Te koop bij bouwmarkt en doe-het-zelfwinkel.

We trekken weer naar binnen. De zomer is voorbij, de avonden worden weer langer. Tijd om het huis een beetje aangenaam te maken. Verfbeurtje hier, schoonmaakbeurtje daar. Wie met de verfborstel aan de slag gaat, moet echter wel als vanouds het meubilair en de vloerbedekking afdekken. Tesa brengt hiervoor de Easy Cover op de markt.

Easy Cover is tegelijkertijd afplakband én afdekfolie. De folie komt in twee maten: 1,40 meter hoog en 33 meter lang voor het afdekken van middelgrote oppervlakten. De tweede versie is 2,60 meter hoog en 17 meter lang voor het grotere werk.

De folie heeft een scherpe kartelrand waardoor het makkelijk op maat is af te snijden. Tevens is Easy Cover statisch waardoor het niet snel opwaait. Minuscule `deukjes' in het materiaal moeten voorkomen dat verfspatten doorlopen op het afgedekte oppervlak. De afplakband is aan één zijde van de folie bevestigd en laat volgens de producent geen lijmresten achter.

,,Bij gewoon schilderwerk is het niet echt nodig'', meent P.J. Leunen van het gelijknamige schildersbedrijf te Westervoort. ,,Maar als je gaat spuiten of erg gaat knoeien, is het beslist handig.''

Vingerveilig

Finger Alert, deurstrips ter voorkoming van beknelde kindervingers. Prijs ƒ34,95 per twee strips. Te koop bij baby-speciaalzaken. Meer informatie www.kikidoo.nl

Geen kind lijkt er aan te ontsnappen: vinger tussen de deur. In het gunstigste geval blijft het bij een fikse huilbui. Vervelender wordt het als het leed een dokters- of ziekenhuisbezoek tot gevolg heeft. De oplossing heet Finger Alert.

De Finger Alert is een doorzichtige strip van 1,20 meter hoogte die wordt aangebracht aan de scharnierzijde van de deur. Op de strips zit aan weerszijden een een 12mm dikke tape en een uitsparing voor het eventueel vastspijkeren aan de deurpost. In verticale stand bedekken de strips de kieren tussen deur en deurpost.

De strips zijn geschikt voor deuren van maximaal vijf centimeter dikte. Als de strip is aangebracht kan de deur nog maximaal 110 graden worden geopend.